Totaal aantal pageviews

woensdag 28 september 2011

Was het allemaal maar zo simpel..

Kinderpostzegels,kijk ik begrijp duidelijk de kick,de voldoening en misschien zelfs wel de euforie van het verkopen. Zeker wel,misschien zelfs wel des te meer daar het kleine klinkertje dit in haar jeugd heeft moeten missen en stilletjes wat jaloers was op kinderen die ze wel mochten verkopen.
Al denkende kwam ik eigenlijk tot mijn eigen filosofie,je koopt een pakje postzegels voor een behoorlijk prijsje,maar kaarten die je niet aanstaan,vrolijke feestdagen wensen waarvan je nu al ongeveer over je nek gaat is tenslotte ook geen optie,dus maar postzegels want ondanks dat ik alleen maar doelgerichte post verstuur moet er toch een postzegel op.
Je krijgt van het verkopertje een zegeltje om op de deurpost te plakken en zowaar ben je gevrijwaard van alle belletjes,of mevrouw misschien nog kinderpostzegels wil kopen.
Perfecte uitvinding,hoewel ik ieder kind zijn of haar verkoop gun!!
Was het in het leven maar zo simpel,ik ben niet bang om confrontatie's aan te gaan,maar soms een zegeltje op mn voorhoofd,op mn telefoon,op mn mail,op ja zeg het maar..Dat zou in principe toch wel prettig zijn. Moraal van dit verhaal,ik geef zelf wel aan wanneer en of ik over iets wil praten,en maak ik een praatje mooi weer,klets dan lekker mee!! Daar doe je me meer plezier mee als met goedbedoelde maar onhandig getimede onschuldig beginnende praatjes met ook ongetwijfeld de meest goedbedoelde raadgevingen. Uitzonderingen zijn er!! Het voelt fijn om een achterban zonder zegeltjes te hebben!! En ik ben blij dat ik die heb. En die koester ik en is me ontzettend dierbaar.

Klinkertje.

2 soms wel 3 levens..

Die zo verschillend zijn. Verdenk mij nu niet gelijk na het lezen van mijn titel van schizofrenie!! Misschien kan ik het beter omschrijven als relativeren en aanpassen. Soms zijn die 2 levens moeilijk in elkaar te passen. Hoewel mijn incasseringsvermogen door ervaring vrij groot is geworden.
Oké,dat leven met iemand met een NAH moeilijk is weet ik,en het is constant jezelf wegcijferen om de ander de mogelijkheid te geven zijn kunnen weer opnieuw uit te breiden.
Het is constant voor jezelf pas op de plaats maken om grenzen af te bakenen.
En dat valt niet altijd mee.
Wie mij kent weet dat zwart bij tijden ook voor mij een kleur is. Ik schrijf met nadruk,wie mij kent!!
Mijn dagelijks motto is het zonnetje te zien schijnen,maar soms wordt het switchen in die levens mij ook moeilijk gemaakt. Vanavond een switch naar een totaal ander leven en denkwijze. Ook dat valt niet altijd mee. Kleding shoppen,iedere vrouw zou het leuk vinden,maar ik totaal niet daar er voor dit uitstapje veplichte kleding werd gevraagd,iets wat mij sowieso al remt.
Laat mij maar lekker met mn spijkerbroek en truitje en dan ben ik gelukkiger als wanneer ik me moet uitdossen voor zo'n "feestje".
Maar gelukkig duurde het "feestje"niet al te lang en kon ik weer mn heerlijke vertrouwde outfit aantrekken. De gesprekken die zijn gevoerd spelen nog wel in mn koppie en die verwissel ik minder snel als mijn kleding..

Klinkertje.