Totaal aantal pageviews

zaterdag 14 januari 2012

Sorry..

Lieve kleine Klinker,ik heb nog steeds niet geyoutubed voor je. Ik overleg morgen met je wat jij leuk vind!! Deal!!

Vanavond had ik een gesprek met een Ambonese man. Best een gaaf gesprek. Is een man in een kwetsbare situatie die dringend behoefte had aan een gesprek. Ondanks mijn geverfde koppie,mijn heerlijk vertrouwde USA trui,mijn niet écht van Refo getuigende spijkerbroek kwamen we op geloof terecht in dit gesprek. Zijn intentie van geloven waren de 4 elementen,water,lucht,aarde en vuur.
Daarin zat zijn geloof. Dat was zijn God. Trieste verhalen over het Jappen verleden wat hij had meegemaakt maar hij had dit mede overleefd door zich vast te houden aan de elementen.
Het was een oudere man,ik denk minstens 70,zo niet ouder,maar één verhaal wat hij vertelde over zijn grootouders wil ik toch met jullie delen.
De 1000 wondertjes..
Van heel klein af aan hadden zijn grootouders hem meegegeven dat al geeft iedere dag je maar één wondertje je altijd op zoek moet gaan naar het volgende wondertje en zo heeft hij het Jappen kamp overleefd. Een heel klein beetje rijst was voor hem al een wondertje,een glimlach van iemand,een vriendelijk woord..Kortom hij bleef op zoek naar de 1000 wondertjes. Dat was zijn overleving,en hoewel ik in totaal andere omstandigheden leef,is dat ook mijn overleving.
Eigenlijk vind ik dit,terwijl ik het lang niet met al zn gedachte's eens was,toch een soort getuigenis,want God geeft ons toch de mogelijkheden om wondertjes te vinden?

Klinkertje.