Totaal aantal pageviews

zondag 3 februari 2013

Soms....

Heel soms heeft Klinkertje dat gevoel van helemaal instorten,griep,ellendig,koorts en alleen maar willen slapen,dus heeft Klinkertje er weer (best) een aantal uurtjes slaap opzitten.
Ben weer bijgetankt qua slaap geloof ik.
Best lastig om voor te waken,energie te verdelen. Huize Klinkertje is nogal energie absorberend,dus die verdeling is nog iets wat ik moet leren.
De werk plus schooltijden voor Grote Klinker zijn ook nog iets om een ritme in te vinden. Bij zulke extreme uren 's avonds vroeg maar een verplicht slaapuurtje invoeren of zo? Werkt natuurlijk ook niet.....Maar op dit moment slaapt die Grote Klinker voor 't eerst na 48 uur..Afgelopen ochtend ging om 1.30 uur de wekker om vervolgens om 2.30 uur op zn scooter te stappen.....En 3 uur te beginnen. Maar hij ging wel pas 0.00 uur slapen.
Van de week wezen kijken op een nieuwe school voor Kleine Klinker. Het zag er op zich wel positief uit. Als het allemaal een beetje meezit wordt het waarschijnlijk deze school wel. Gelukkig is hij ook gemotiveerd!!
Het betekend tenslotte heel wat voor hem een (beetje) mee te doen in de wereld van Grote Klinker.
Wat dit schooljaar betreft is voor Kleine Klinker de animo er wel af. Hij gaat uiteraard,doet zijn huiswerk maar that's it. Toch ben ik blij destijds deze schooloverstap te hebben gemaakt.
Op zijn mogelijke toekomstige school komt hij ook in kleine groepen terecht enja dat is wat hij nodig heeft.
Vanavond laat nog een lang telefoongesprek gehad wat ook onder meer over het geloof ging. En wat ik nu ga schrijven begrijpt (bijna) niemand,Diegene die ik sprak had zich verkeken op het etiket wat aan bepaalde geloofsbeleving zit. Was op zich ook wel een mooie conclusie dat iemand dat dan kan toegeven,want bepaalde geloofsrichtingen vinden toegeven enorm moeilijk!!
Dat gaf me weer aan dat die personen echt ook mens zijn. Enja het is mooi als je zulke mensen op ongedachte wijze tegenkomt (door het overlijden van mama Klinkertje is dit contact gekomen)
Vaak praat Klinkertje niet in zulke gesprekken,maar luistert wel. Zielig,verdrietig en herkenbaar.
Het is al fijn als luisteren tot steun kan zijn toch?
Afgelopen dagen hele filosofieën bedacht op wakkere momenten maar daar wijdt ik mn volgende blogje aan. Het had allemaal zijdelings met elkaar te maken.

Fijne nacht,Goede zondag en wie weet tot morgen,Klinkertje.