Totaal aantal pageviews

donderdag 14 maart 2013

Gek hé.......

Hoe jeugdgevoelens soms nog spelen.....
Klinkertje is enorm zwaar "gelovig"opgevoed,en de voorspelling van de thuis "dominee" (voor de kenners thuislezer) was dus dat er na de laatst overleden paus geen toekomst voor de wereld zou zijn. In de visie van die thuis "dominee"zou dus de wereld vergaan na het aantreden van een nieuwe paus.
Inmiddels heeft nr 2 bijna al het Katholieke kerkleven in handen en nog bestaat de wereld.
Heel raar gevoel,desondanks een Klinkerbevestigend gevoel!!!
God heeft de wereld in handen,geen thuis lezer en geen paus,en daar ben ik dankbaar om.
Zomaar wat gedachtenspinsels na vanavond toch de zwarte rook in Rome te hebben zien veranderen in witte rook. Die rooktraditie intrigreert me wel. Waarom zwart en wit? Als nuchtere Hollander mag ik toch ook maar één keer stemmen voor de verkiezingen en is er dan zwart of witte rook? (Of groen, paarse of rode?)
Ach gevoelsmatig kan ik het ook wel verklaren,maar rationeel niet.
De nieuwe paus houd van Tango en voetbal...........Tja............Ieder zn hobby,s maar een paus de Tango dansen? Ach nee,Klinkertje draaft door,ongetwijfeld kijkt hij er graag naar. Evengoed als naar voetbal want een balletje schoppen met zo'n lange jurk/jas is misschien wel discreet maar niet verantwoord lijkt me......
Eigenlijk is Klinkertje gewoon een beetje verdrietig,hoe zouden al de slachtoffetjes van de Katholieke kerk uit het verleden zich nu voelen? Net schreef ik een zinnetje,wat ik heb verwijderd,nu even niet.
Deel ik misschien ooit met jullie.

Even wat luchtigers,heb het opruim en herinricht/herindeel virus te pakken. En heb er op zich ook nog lol in. Best wel leuk om weer te herontdekken wat er qua zomerse kleding nog in huis is (ben dus met de kledingkasten bezig). De voorraadkasten zijn al op orde,nu de vriezer nog,dan de tuin (maar dan moet de winter weg zijn),de schuur staat ook nog op het programma. Enja rijden hé.......Morgenmiddag mag ik weer.
Ongetwijfeld hebben jullie ook zin in het voorjaar?

Slaap lekker,Klinkertje.